Paris Hilton- slučajnost ili dobar marketing?

Published on 08/30,2010

 

   15.08.2010. su sve novine kod nas, u Bosni, Hrvatskoj i dalje, osvanule sa naslovima "Tužba od 35 miliončića" .

Radi se o tome da je kompanija za proizvodnju umetaka za kosu sa Beverli Hilsa „Hairtech International Inc" dala Paris Hilton 3,5 miliona dolara da bi postala promoterka umetaka za kosu koji se prodaju pod imenom „Drim kečer lajn".

Paris ne bi bila Paris kada ne bi prekršila ugovor! Pa je tako ova kompanija tužila za 35 miliona $...Hm...Malo li je...

Kako je navedeno u tužbi, podnetoj pred Višim sudom u Los Anđelesu, Paris Hilton je nosila veštačke uvojke konkurentske kompanije kada se slikala za više različitih časopisa i pojavljivala na televiziji.

Takođe, praunuka hotelijera Konrada Hiltona propustila je žurku, organizovanu povodom lansiranja proizvoda pre tri godine jer je bila u zatvoru zbog saobraćajnih prekršaja, čime je jasno prekršila klauzulu po kojoj će „poštovati zakon".

Na zabavu je bilo pozvano više od 600 „profesionalaca za umetke" i tada je „Hertek" navodno izgubio čak 6,6 miliona dolara.

U tužbi se navodi i da je Paris Hilton „ponavljala nedolično ponašanje u javnosti" koje je bilo u suprotnosti sa planiranom marketinškom kampanjom.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

 

 Pa sad postavljam pitanje? ...

Znajući Paris Hilton i njene "sklonosti" ka "bančenju" i njen "kako ćemo, lako ćemo" stav, dali je to bio marketinški potez od samog početka, pa su "jednim udarcem" dobili reklamu, publicitet i na kraju 35 miliončića ili su eto ipak "izgubili" marketing kampanju, a dobili "samo" novac?

Bilo kako bilo, svaka im čast!

Ovo je jedan od RETKIH slučajeva kad neko dobije i ovce i novce Wink...

 Koga interesuje da vidi još detaljnije o ovome ima na:

http://www.totalportal.rs/celebrity/tuzba-od-35-milioncica-42010,http://www.extra-zabava.com/zvezde-i-tracevi/paris-hilton-na-sudu-zbog-kose, http://www.mojportal.ba/home/novost/52504, http://www.dnevno.hr/revije/vip_studio/ekstenzije_paris_hilton_kostaju_35_milijuna_dolara__/91284.html


Trackback URL

http://www.blog.rs/trackback.php?id=106318

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me

One Response to Paris Hilton- slučajnost ili dobar marketing? 1. Visit sanjarenja56

  Šta se sve ne radi zbog reklame!!! 2. Visit lija

  Strasno! Al sto je naj gore samo takvi prolaze i vecina to "trazi"... 3. Visit Ziza

  Ima se, može se 4. Visit movie star planet hack

  This is the website for free resources of msp game tool for starcoins.